Jousitettu katulaillinen tyyliniekka!

 

 

Wide Wheel Pro on tunnetun Korealaisen sähköpotkulautajavalmistaja Mercanen suunnittelema. Laudasta löytyy paljon erilaisia arvosteluja netistä ja jonkinlaisena kokoavana johtopäätöksenä voidaan sanoa, että lauta saa pääosin kehuja testaajilta. 

Ulkoisessa tarkastelussa laudan yleinen laatuvaikutelma on todella hyvä ja muutoinkin lautaa voidaan luonnehtia muotoilultaan modernin tyylikkääksi. Toki ulkonäkö on aina makuasia. Ensihuomio kiinnittyy ulkonäöllisesti laudan poikkeuksellisen leveisiin ja profiililtaan mataliin renkaisiin. 

Ensituntuma ajossa on, että lauta tuntuu erittäin tukevalta ja vakaalta. Kahden 500W -tehoisen moottorin ansiosta lauta kiihtyy varsin ripeästi ja moottorit tuntuvat hyvin vääntäviltä. Laudan etu- ja takapään jousitus tekee ajosta mukavan tasaista tien epätasaisuuksista ja matalaprofiilirenkaista huolimatta. Ajossa lauta on miellyttävän hiljainen. Sorapintaisella tiellä leveät ja kovat renkaat tosin heittävät soraa hieman tavanomaista kovaäänisemmin lokarien sisäpintoihin.  

Leveät pyörät tuntuvat sopivan hyvin erilaisiin pintoihin ja skootteri tuntuu ajossa erittäin tukevalta. Ajossa voi kuitenkin havaita, että selvästi tavanomaista leveämpi rengas käyttäytyy hieman eri tavalla skootteria kallistaessa, mutta tähän tottuu varsin nopeasti. Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin sanoa, että leveiden renkaiden johdosta lauta ei ole kallistuksen rajallisuuden vuoksi aivan yhtä ketterä käännöksissä kuin perinteinen kapearenkainen lauta. Testiajossa tämä ei kuitenkaan muodostunut ongelmaksi, vaan jäi ainoastaan ajo-ominaisuutta koskevaksi havainnoksi.   

Laudan kansi on riittävän tilava, siinä saa tukevan ja luonnollisen jalkojen asennon vaivatta. Ajoasennon osalta havaittiin, että laudan ohjaustangon pystyvarsi on useita muita lautoja hiukan lyhyempi, jonka seurauksena ohjaustangon korkeus voi tuntua pitkälle ajajalle hieman matalalta. 

Laudan mukana tulee takalokasuojaan kiinnitettävä ylimääräinen jatkopala, joka havaittiin tarpeelliseksi ajettaessa märällä tiellä. Testiajajan ulkotakki vaihtoi takaa väriä testiajon aikana ja joutui testiajon päätyttyä pesuun, kun testiajaja teki kohtalokkaan virhearvion jättäen jatkopalan kiinnittämättä kostealla kelillä. Varsinainen takalokasuoja voisikin ulottua aavistuksen alemmas, mikä tuli nyt opittua kantapään kautta.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että tässä laudassa on kutakuinkin kaikki palaset kohdallaan. Laudassa on riittävästi tehoa ja etenkin kaksoismoottorin ansiosta sillä kiipeää ripeästi myös jyrkät nousut. Ajettavuudelta lauta on tukeva sekä hiljainen ja jousitus tekee ajosta miellyttävän tasaista.

Tyyliniekka saa Speedsteriltä tähtiä:

Kirjoita kommentti